Υπό μερικό έλεγχο είναι ακόμη η φωτιά που από χθες το μεσημέρι καίει στο βουνό «Μιτσικέλι» κοντά στα Γιάννeνα στην περιοχή της Κρανούλας. Ωστόσο αμείωτες είναι οι σχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Αφού κατέκαψε τεράστια έκταση στην περιοχή, έφθασε στην κορυφή του βουνού και πέρασε στο πίσω μέρος του στην περιοχή Ζαγορίου, όπου υπάρχουν και δάση πεύκης. Ένα ελικόπτερο έκανε μέχρι το μεσημέρι ρίψεις νερού, ενώ ισχυρά πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής συνεχίζουν εκεί την προσπάθεια για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Μικρές αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι στην ήδη καμένη περιοχή της Κρανούλας, αλλά αυτές δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τους πυροσβέστες.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι έργο εμπρηστών. Σήμερα πυροσβέστες εντόπισαν εμπρηστικό μηχανισμό, ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής και η αστυνομία, έχουν στην διάθεσή τους, πολλά στοιχεία του εμπρηστή, μεταξύ των οποίων και την περιγραφή του.

 Πολύ σημαντική είναι η μαρτυρία ενός αιωροπτεριστή που βρίσκονταν την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς στην περιοχή και κατέγραψε πολλά στοιχεία του δράστη, ικανά να οδηγήσουν στον εντοπισμό και την σύλληψή του.