Στην ανάγκη να υπάρξει νέα σύγχρονη προσέγγιση στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων καθώς και περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση για κάθε ένταξη ή απένταξη επαγγελμάτων από τη λίστα, συμφωνούν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων, που συναντήθηκαν την Παρασκευή, με τον υπουργό Εργασίας κα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ και Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τα τουριστικά επαγγέλματα, στη βαριά βιομηχανία, στη χημική βιομηχανία κλπ.

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ώστε μέχρι το τέλος του Αυγούστου να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση σχετικά με τη νέα λίστα για το 80% τουλάχιστον των ειδικοτήτων.

Περισσότερες από 40 οργανώσεις έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας σχετικά με την επικαιροποίηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Οι συναντήσεις αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τις 10 Αυγούστου, οπότε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ολοκληρώνεται η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.