Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών, η 1η τελετή απονομής των HR Awards 2015 από την Boussias Communications . Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων με στόχο να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες, τις πρακτικές και τις πολιτικές εκείνες που θέτουν στο επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, μέσα από τις ενέργειες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Συνολικά διακρίθηκαν 29 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας και ΜΚΟ εκ των οποίων οι 11 απέσπασαν Χρυσό Βραβείο.

Η Leroy Merlin κατάφερε να αποσπάσει Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Effective Use of Coaching».  Bραβεύθηκε για την ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος Field Coaching που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Εταιρία SECRET KEY, για τον πληθυσμό πωλήσεων των καταστημάτων Leroy Merlin.

Το βραβείο παρέλαβε η κα. Ιωάννα Τζουγκανοπούλου, Learning & Development Manager της εταιρίας , η οποία ανέδειξε την έμφαση που δίνει η Leroy Merlin στους ανθρώπους της  μέσα από την υιοθέτηση προγραμμάτων ανάπτυξης & καθοδήγησης που μπορούν να συνδεθούν με μετρήσιμα αποτελέσματα σε προκαθορισμένους δείκτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Leroy Merlin, Olivier Arduin, παρευρέθηκε στην απονομή και τόνισε πως «..ενώ ο πελάτης είναι το επίκεντρο του κόσμου μας, οι άνθρωποι είναι η καρδιά της επιχείρησης μας».

Το  πρόγραμμα Field Coaching επιτάχυνε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων πώλησης των Συμβούλων Πώλησης μέσα από τη συστηματική καθοδήγηση τους στο τερραίν  των καταστημάτων από τους Προϊσταμένους.  Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από διαγνωστικά εργαλεία μέτρησης, συμπεριφορικά κριτήρια, πλάνα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε καθοδηγητικές προτεραιότητες  και  δείκτες απόδοσης που ελέγχουν τις μετατοπίσεις στην απόδοση κάθε πωλητή  σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.  Οι δείκτες ποιότητας εξυπηρέτησης ανέβηκαν σημαντικά στα πιλοτικά καταστήματα  καθώς και το ποσοστό των πολύ ικανοποιημένων πελατών.

Η πρωτοβουλία εφαρμογής του Field Coaching στην Ελλάδα παρουσιάστηκε και στο παγκόσμιο HR FORUM του Group ADEO κατά το 2014 στη Γαλλία. Στα πλαίσια αυτά, η  Leroy Merlin Ελλάδος χαρακτηρίστηκε πρωτοπόρος για το εγχείρημα αυτό και ξεκινά την μεταφορά της τεχνογνωσίας και σε άλλες χώρες εντός Ευρώπης.

Καταστήματα Leroy Merlin

Ελ. Βενιζέλος – Πειραιώς – Πυλαία Θεσσαλονίκης – Νίκαια Λάρισας – Λευκωσία Κύπρου Τηλ. επικοινωνίας: 210 62 56 200.

m1 m2