Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε κατέθεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την αλόγιστη χρήση των χημικών και την αστυνομική βία, που ασκήθηκε στα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσκόμισε στον εισαγγελέα δυο δισκέτες με οπτικό υλικό, που περιέχουν 38 διαφορετικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνουν, όπως είπε, «σκηνές ωμής και απρόκλητης βίας απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες και συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να εντοπιστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των καταγγελλόμενων πράξεων και να διεξαχθεί έλεγχος στις αποθήκες της ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπάρχουν χημικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, ώστε να κατασχεθούν.

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και θα συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται μετά από καταγγελίες για το ίδιο θέμα του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστα Λουράντου και του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη.