Την υλοποίηση άμεσα από την κυβέρνηση όσων έχουν συμφωνηθεί με τον Δήμο της Αθήνας, για το προσφυγικό, όπως η λειτουργία νέων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, αλλά και για τη διασφάλιση της κανονικότητας στη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας, ζήτησε από την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, «ο κ. Καμίνης εξέφρασε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι 20 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας που παραχώρησε ο Δήμος στον Ελαιώνα, και παρά την υποδειγματική λειτουργία του, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τις αρχές, κατά εκατοντάδες, σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό σκηνικό».

«Ενδεικτικά (ο κ. Καμίνης) ανέφερε, ότι χθες το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν περίπου 2.000 πρόσφυγες», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.