Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας για τον εφαρμοστικό νόμο, το Μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ έγινε έξω από το κτίριο του ΕΚΘ και ακολούθησε πορεία των εργαζομένων μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Στην αρχή της πορείας βρισκόταν εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, του μετρό και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, που είχαν μαζί τους στην πορεία ένα γερανό και ένα τζιπ της εταιρείας. Φτάνοντας έξω από το διοικητήριο ανάρτησαν για λίγη ώρα από το γερανό ένα τεράστιο κάθετο πανό, που έγραφε με μεγάλα γράμματα: «Αντιστεκόμαστε».

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία που κατέληξε, επίσης, στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ. Τα μέλη του κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και στην αποψινή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 19:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Νωρίτερα, προσυγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα «πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», που ενώθηκαν με την πορεία των ΕΚΘ, ΕΔΟΘ. Αμέσως μετά την πορεία κατευθύνθηκαν προς την ΕΥΑΘ, έξω από το κτίριο της οποίας θα παραμείνουν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.