Σήμερα και αύριο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το 25ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Από το βήμα του Συνεδρίου, ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), Ανδρέας Συμεού, επικεφαλής Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρουμ, διεμήνυσε την αποφασιστικότητα των αστυνομικών να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους. Σύμφωνα με τον κ. Συμεού την τελευταία διετία μειώθηκε σε ποσοστό 30% η αστυνομική δύναμη στην Κύπρο, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ και ενώ η δουλειά των αστυνομικών εντείνεται, το σώμα συρρικνώνεται.

«Να αποφασίσουν συντεταγμένα για το πως πρέπει να λειτουργεί η αστυνομία», κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα της χώρας ο απερχόμενος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος τονίζοντας ότι «χρειάζεται διακομματική και ενδοκυβερνητική συνεννόηση».

«Η φιλοσοφία και νοοτροπία της νέας κυβέρνησης είναι καλύτερη έναντι του τρόπου που αξιοποιούταν η αστυνομική δύναμη παλαιότερα αλλά λείπει η πράξη και πολύ φοβάμαι ότι θα ακολουθηθεί η πεπατημένη», είπε ο κ. Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «ο έλληνας αστυνομικός σήμερα αισθάνεται ανασφαλής, καθώς δεν του έχουν δώσει τα εφόδια που θα έπρεπε».

Αύριο θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέο διοικητικού συμβουλίου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία και στη διαδικασία συμμετέχουν 437 εκλέκτορες. Ο κ. Φωτόπουλος δεν είναι υποψήφιος διότι στο τέλος του τρέχοντος έτους συνταξιοδοτείται. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας απαρτίζεται από 27 μέλη και έχει τριετή θητεία.