Τις τραγικές σκηνές που αντίκρισε τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένεται να περιγράψει αύριο στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια, Αδαμαντία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του δημοσιογράφου αναμένεται να κληθεί την Τετάρτη για κατάθεση, λίγες μόλις ώρες μετά το «τελευταίο αντίο». Εάν ωστόσο η κατάστασή της δεν το επιτρέπει, τότε η κατάθεση θα γίνει την Πέμπτη.

Έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, σοκαρισμένη από την ωμή δολοφονία και την απώλεια του αγαπημένου της συντρόφου, η Αδαμαντία θα κληθεί να αποκαλύψει στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας και τα όσα είδε από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πρώτες συζητήσεις της με τους αστυνομικούς, λίγη ώρα μετά το έγκλημα, η σύζυγος του δημοσιογράφου ανέφερε πως είδε τους δράστες την ώρα που διέφευγαν. Η κατάθεσή της θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου να διασταυρώσουν οι αστυνομικοί και τα στοιχεία που έχουν από τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων, περίοικων, που είδαν τρεις άνδρες με λευκά πουκάμισα, γιλέκα και μαύρα παντελόνια να πυροβολούν εξ επαφής τον Σωκράτη Γκιόλια.

Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσει και να προμηθευτεί τυχόν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας τόσο από τη γειτονιά του Σωκράτη Γκιόλια όσο και από την περιοχή όπου βρέθηκε το πυρπολημένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από κάμερες κυκλοφορίας της Τροχαίας και ελπίζουν ότι σε αυτό το υλικό θα έχουν αποτυπωθεί τα πρόσωπα των δολοφόνων, λίγο πριν αλλάξουν όχημα διαφυγής και εξαφανιστούν.