Tους βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων όλων των κομμάτων, Μανώλη Μπετενιώτη (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρη Καρύδη (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτη Μελά (Νέα
Δημοκρατία), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και Βαΐτση Αποστολάτο (ΛΑΟΣ)*, κάλεσε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα πεπραγμένα των πρώτων μηνών της θητείας του, καθώς και για την θέσεις της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την οικονομική εξυγίανση των Δήμων.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως θα ήταν απαράδεκτο και άδικο να υπαχθεί ο Πειραιάς σε καθεστώς επιτήρησης, καθώς όπως σημείωσε, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προέρχεται από τα τοκογλυφικά επιτόκια και πανωτόκια που επέβαλε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή ζητά την παραγραφή μέρους του χρέους, τη μείωση του επιτοκίου, το συμψηφισμό του χρέους του Δήμου με τα τέλη που του οφείλουν φορείς του Δημοσίου (π.χ. Ο.Λ.Π.), την άμεση καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων στο Δήμο Πειραιά, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, καθώς και περίοδο χάριτος πέντε ετών. Πρόσθεσε, δε, πως δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στο «πάγωμα» έργων και προσλήψεων στον Πειραιά, καθώς όπως υπογράμμισε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον Πειραϊκό λαό την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος, επεσήμανε πως πρόκειται να συγκαλέσει άμεσα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Πειραιά και τις λύσεις που προτείνονται, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και οι Βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να καταβάλλει ο Ο.Λ.Π. τα τέλη που οφείλει στο Δήμο Πειραιά, ενώ τάχθηκαν κατά του «παγώματος» έργων και προσλήψεων.

*Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, δεν παρέστη στη συνάντηση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.