Παραδειγματική τιμωρία για όσους «αυθαιρετούν και ασκούν βία εις βάρος των πολιτών ή αξιοποιούν την εξουσία τους με τρόπο καταχρηστικό και προσβλητικό», προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, με αφορμή τις πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας και τους επιτελείς τους, ο κ. Παπουτσής διεμήνυσε σε αυστηρό τόνο ότι «μία υπηρεσία είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής και να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας».

Επίσης παραδέχτηκε ότι «υπάρχει εμφανές δημοκρατικό έλλειμμα στα σώματα ασφαλείας και πως η αυθαιρεσία ενδημεί εντός των σωμάτων».

Κατά την ομιλία του τόνισε ακόμη ότι η χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών «νομιμοποιεί» την βία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και πρόσθεσε πως «με τσεκούρια, πέτρες και μολότοφ δεν γίνονται πολιτικοί αγώνες».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος έχει καταδικάσει την βία από όπου και αν προέρχεται και κυρίως δράστες και τους πολιτικούς υποκινητές τους.