Με σύνθημα «Παρέα και γνώση με ένα βιβλίο» ανοίγει αύριο τις πύλες της η 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο. Θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου και τους αναγνώστες περιμένουν βιβλία από 110 εκδοτικούς οίκους, αφιερώματα στον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και πολλές εκδηλώσεις.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τέσσερα σημαντικά ντοκιμαντέρ που έχει παραχωρήσει το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και αφιερώματα στον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Για πρώτη φορά, εκδοτικοί οίκοι αποφάσισαν να στηρίξουν ακριτικές βιβλιοθήκες. Στο τέλος της έκθεσης, όλοι οι εκθέτες θα συγκεντρώσουν έναν αριθμό βιβλίων που θα παραδοθεί στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Η 34η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.), την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τον Δήμο Αθηναίων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:30 το βράδυ, ενώ το Σάββατο από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι και από τις 18:00 μέχρι τις 22:30 το βράδυ. Την Κυριακή το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από τις 11:00 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ.