«Πολλοί νεαροί χρήστες του Ιντερνετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν το όνομά
τους μεγαλώνοντας για να προστατευτούν απ όσα τους εκθέτουν»δηλώνει ο πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιτ,προειδοποιώντας τους φέισμπουκόφιλους να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στους ισχυρισμούς που θέλουν το Facebook να έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Μεγάλο αδελφό…

Όσο αθώο κι αν φαίνεται το facebook, είναι γεγονός ότι έχει οδηγήσει πολλούς ανυποψίαστους στην… απόλυση. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται ολοένα και περισσότερες γίνονται οι επιχειρήσεις του εξωτερικού και της Ελλάδας, που όχι μόνο περνούν από κόσκινο τους υποψήφιους υπαλλήλους που τους στέλνουν βιογραφικά αλλά παρακολουθούν και τακτικά τις αναρτήσεις και τα σχόλια αυτών που ήδη εργάζονται για αυτούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εκείνου του ειδικού γραμματέα για τις ΔΕΚΟ, ο οποίος διορίστηκε το Δεκέμβριο του 2009 και έμεινε στη θέση του μόλις μια μέρα, καθώς η κυβέρνηση τον απέπεμψε λόγω των υβριστικού περιεχομένου αναρτήσεων που είχε κάνει στο Facebook. Παρόμοιο είναι και το περιστατικό της Στέισι Σνάιντερ. Παρόλο που η νεαρή κοπέλα είχε περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις της, κρίθηκε ακατάλληλη να διδάξει από τους καθηγητές της λόγω μιας φωτογραφίας που είχε ανεβάσει στο myspase η οποία απεικόνιζε την κοπέλα να πίνει ένα απροσδιόριστο υγρό από ένα κύπελλο.

Τέτοια περιστατικά είναι που κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται:« Μήπως τελικά βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας; Πόσο αθώο μπορεί να είναι το like, η φωτογραφία ή ο σχολιασμός που κάνουμε;»

Όσο κι αν κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν για τις επιδράσεις των site κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητά μας, το facebook ανακοίνωσε ότι κάθε μέρα που περνά τα μέλη του ανεβάζουν στα προφίλ τους 100 εκατομμύρια νέες φωτογραφίες.