Στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη στέγης τέθηκε από τη Καθαρή Δευτέρα το Δημοτικό Γυμναστήριο της οδού Αναγνωσταρά 9-11 (έναντι του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού), στη Θεσσαλονίκη,  δεδομένης της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επικρατήσουν έως και την Τετάρτη.

Ο συγκεκριμένος χώρος προετοιμάστηκε καταλλήλως για να υποδεχτεί όσους αναζητούν ένα ζεστό κατάλυμα προκειμένου να προστατευτούν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των Αντιδημαρχιών Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών καθώς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.

Ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για την πρωτοβουλία, προκειμένου να συνδράμουν στον εντοπισμό αστέγων, είναι η Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ, ενώ η Αντιδήμαρχος Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών, κ. Μ. Πασχαλίδου μαζί με ομάδα εθελοντών που κινητοποιήθηκε άμεσα, επισκέφθηκαν σημεία της πόλης όπου συνηθίζουν να καταφεύγουν άστεγοι συμπολίτες μας (Παναγία Δεξιά, νέα Παραλία), με σκοπό όσους εντοπίσουν εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες να τους προτρέψουν να φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο της οδού Αναγνωσταρά 9-11.

Στη διάθεση όσων χρειάζονται φροντίδα θα βρίσκονται οι γυμναστές του Δήμου (ώρες 8 το πρωί με 10 το βράδυ) και υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας (ώρες 10 το βράδυ έως τις 8 το πρωί) στο Γυμναστήριο που θα παραμείνει ανοιχτό έως και την Τετάρτη μόνο για να φιλοξενήσει τέτοια περιστατικά.

Οι αρμόδιες Αντιδημαρχίες απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες που ενδεχομένως γνωρίζουν άτομα που έχουν ανάγκη από στέγη για να προστατευτούν από τον παγετό αυτών των ημερών, να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

– Δημοτικό Γυμναστήριο οδού Αναγνωσταρά 9-11: 2310545733

– Αντιδημαρχία Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών, Νέο Δημαρχείο: 2310877355

– Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη: 2310512777 και 2310555073-4

– Δημοτική Αστυνομία: 2310251900

– ΕΚΑΒ και Άμεση Δράση