Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

• Σήμερα 1 Μαρτίου, στις 19.00, στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ., (Δογματικής και Συμβολικής) κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Γελούσε ο Χριστός: Διάλογος του Ουμπέρτο Έκο με τον Ιωάννη Χρισόστομο».

• Αύριο 2 Μαρτίου, στις 18:00 στον κύκλο της Διοίκησης και Οικονομίας, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Γιώργος Σπυρόπουλος, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η Ελληνική Πραγματικότητα στον Τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής».

• Αύριο 2 Μαρτίου, στις 19:30 στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας – Ψυχολογίας – AIDS, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο καθηγητής Ιατροδικαστής Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Ματθαίος Τσούγκας, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες και υγεία».

• Μεθαύριο 3 Μαρτίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), η Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολιτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μαίρη Ανανιάδου-Τζημοπούλου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Αρχιτεκτονική τοπίου και Οικολογικός σχεδιασμός στην αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος».

• Μεθαύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο καθηγητής Δημοσιονομικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Νικόλαος Μπάρμπας, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή».

• Μεθαύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από την ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ., κ. Αλκμήνη Ζαφράκα-Σταυρίδου, με θέμα: «Ελληνικά κράτη μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204».