Με αρκετή ένταση πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στον Δήμο Σάμου μεταξύ των κτηνοτρόφων αλλά και των τοπικών αρχών προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα που έχει προκύψει μετά το κλείσιμο του μοναδικού σφαγείου στο νησί.

Αυτό που έγινε από όλους σαφές είναι ότι πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το σφαγείο στην Σάμο, όμως σύντομα πρέπει να καταλήξουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του ο δήμος έχει αποφασίσει να βάλει το ποσοστό του για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας που θα δίνει λύση στο πρόβλημα και αυτό που περιμένει είναι να αποφασίσουν και οι υπόλοιπες πλευρές για το αν θα βοηθήσουν ή όχι στην προσπάθεια του δήμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους δήλωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμοστεί από τις υπηρεσίες της περιφέρειας ό,τι ακριβώς προβλέπουν οι νόμοι.

Οι κτηνοτρόφοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα για τη λειτουργία του σφαγείου, γιατί όπως υποστηρίζουν, βρίσκονται σε δύσκολη οικονομικά θέση. Ζητούν όμως από την πολιτεία να τους δοθεί μια λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, αφού το να μεταφέρουν τα ζώα τους στο πλησιέστερο νησί που διαθέτει σφαγείο είναι απαγορευτικό λόγω κόστους.

Ο δήμαρχος Σάμου δηλώνει αισιόδοξος ότι τελικά θα λυθεί το ζήτημα, καθώς είναι διατεθειμένος να μπει μπροστάρης και να γεφυρώσει τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν.