Το αίτημα των μεταναστών που μεταφέρθηκαν από τη Νομική Σχολή στο μέγαρο Υπατία, επί της Πατησίων, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι όλοι μαζί σε ένα κτίριο, έγινε πραγματικότητα το απόγευμα του Σαββάτου.

Έτσι, με μέριμνα των αρχών μετεγκαταστάθηκαν στο μέγαρο και οι υπόλοιποι αλλοδαποί εργάτες, που ήταν διασκορπισμένοι σε διάφορα κτίρια στην Αττική. Για την «στέγασή» τους επιστρατεύτηκε άλλη μία σκηνή, η οποία στήθηκε στο προαύλιο του μεγάρου, έξω στο κρύο, όπου και διαμένουν πλέον συνολικά 104 άτομα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν είναι πραγματικά δύσκολες, ενώ τους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι βρίσκονται σε απεργία πείνας. Οι οργανισμοί τους έχουν ήδη εξασθενήσει, ενώ αρκετοί από τους μετανάστες έχουν προσβληθεί από ελαφρές ιώσεις.

Οι εθελοντές γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό τους προκειμένου να τους παρέχουν τις απαραίτητες φροντίδες, προειδοποιούν, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο η υγεία τους να κλονιστεί σοβαρά είναι κάτι παραπάνω από ορατό από τη στιγμή που εξακολουθούν να μην καταναλώνουν τροφή.