Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θέμα της παρουσίας των μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι έτοιμες να παρέμβουν, μόνο εφόσον τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Εξηγούν δηλαδή, πως θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την αστυνομική επέμβαση, η οποία θα αποτυπώνεται και σε επίσημο έγγραφο επικυρωμένο από την εισαγγελία, προκειμένου να μεταβούν στη Νομική Σχολή αστυνομικές δυνάμεις και συνοδεία τουλάχιστον δύο εισαγγελέων να ενημερώσουν τους μετανάστες ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το πανεπιστημιακό άσυλο. Στη συνέχεια, οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους, που υποτίθεται πως έχουν προβλεφθεί.

Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, εάν η πρυτανεία προτίθεται να δώσει το «πράσινο φως» για την αστυνομική επέμβαση στη Νομική Σχολή. Πάντως, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, διευκρίνισε πολλές φορές πως ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση. Το υπουργείο Εσωτερικών, όμως, δεν φέρεται διατεθειμένο να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.