Μια βασίλισσα ομορφιάς, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας υπέρ της Χαμάς στην Times Square στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τη New York Post.

Η Noa Cochva, η οποία στέφθηκε Μις Ισραήλ το 2021, χτυπήθηκε στο πρόσωπο με ένα πλακάτ κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της 30ής Μαρτίου, σύμφωνα με βίντεο.

Η Cochva, 25 ετών, βρισκόταν στην Times Square μαζί με άλλους υποστηρικτές του Ισραήλ, οι οποίοι είχαν μεταβεί εκεί για να διαδηλώσουν.

«Μόλις είδαμε ένα τεράστιο συλλαλητήριο υπέρ των Παλαιστινίων και θέλαμε να πάμε και να κάνουμε αυτό που σχεδιάζαμε εμείς… Και τότε μάς αναγνώρισαν όταν είδαν τη σημαία μας και πέταξαν κάτω τη σημαία μας… και κατέβηκαν κάτω και ένας από τους τύπους με χτύπησε».

«Είχα ένα μαυρισμένο μάτι, δεν είχα ποτέ πριν μαυρισμένο μάτι», είπε.

Η Cochva, η οποία είναι στρατιωτική γιατρός στην πατρίδα της, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο μετά την επίθεση.

Η αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο είπε στη βασίλισσα της ομορφιάς: «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», σύμφωνα με την ίδια. «Πιστεύω ότι αν είσαι αστυνομικός και δεις να χτυπάνε μια γυναίκα στο πρόσωπο, μάλλον πρέπει να βρεις τον τύπο γιατί αυτή είναι η δουλειά σου».

Αφού αρχικά άφησε το θέμα να περάσει, αποφάσισε να υποβάλει μήνυση στις 10 Απριλίου.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε τελικά τις λεπτομέρειες του περιστατικού στην Post, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις και ότι η έρευνα «συνεχίζεται».

Η Cochva συμμετείχε στα καλλιστεία Μις Υφήλιος το 2021, τα οποία διεξήχθησαν στο Εϊλάτ του Ισραήλ.

Όταν δεν κόβει κορδέλες και δεν χαιρετά τους θαυμαστές της, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή – υπηρετεί λίγο έξω από τη Γάζα και περιθάλπει τραυματισμένους στρατιώτες.

Πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, η Cochva, η οποία εκπαιδεύτηκε ως γιατρός κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής της θητείας όταν έγινε 18 ετών, σπούδαζε για να γίνει ζαχαροπλάστης.

Ισχυρίζεται ότι έχει περιθάλψει δεκάδες στρατιώτες των ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων από την έναρξη του πολέμου. Λέει ότι έχει επίσης περιθάλψει άντρες της Χαμάς. «Ως γιατρός στη μάχη, δίνεις όρκο να σώζεις τη ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από το αν είναι εχθρός ή αγαπημένο πρόσωπο», είπε.