«Το μήνυμα της ειρήνης και της εκεχειρίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», σημείωσε στο Newsbeast ο Σπύρος Καπράλος. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία κι ενώ η λαμπαδηδρομία με τελικό προορισμό το Παρίσι είχε ξεκινήσει, συναντήσαμε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με φόντο τον ναό της Ήρας.

– Ποια είναι η σημασία και η βαρύτητα της Αρχαίας Ολυμπίας για την Ελλάδα και τον κόσμο;

«Η Αρχαία Ολυμπία μάς δίνει τη δυνατότητα κάθε δύο χρόνια, γιατί έχουμε και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, να παρουσιάζουμε την Ολυμπία και όλα αυτά που έχει προσφέρει η χώρα μας σε ένα γεγονός που έχει μείνει αναλλοίωτο στην ιστορία των αιώνων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν πριν από 2.800 χρόνια ακριβώς, από εδώ, από την Αρχαία Ολυμπία και συνεχίζονται – παρόλο που σταμάτησαν ένα διάστημα και αναβίωσαν πάλι στη χώρα μας, το 1896. Επομένως είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να θυμίζουμε πρώτα απ’ όλα στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον ολυμπισμό, τις αξίες που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και είναι σημαντικό, γιατί οι αξίες είναι υπεράνω των αποτελεσμάτων των αθλητών».

– Με όσα βλέπουμε να γίνονται στην παγκόσμια κοινότητα, το μήνυμα της ειρήνης και της εκεχειρίας είναι πιο σημαντικό από ποτέ;

«Το μήνυμα που περνάμε και θέλουμε να το καταλάβουν όλοι είναι ότι ο κόσμος χρειάζεται να σταματάνε οι εχθροπραξίες και οι αντιπαλότητες τουλάχιστον αυτές τις 20 ημέρες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Και νομίζω πως είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ».