Στην Αθήνα αναμένεται να διεξαχθεί, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου, η συνάντηση αντιπροσωπειών από Ελλάδα και Τουρκία, με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Από ελληνικής πλευράς επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο πολύπειρος πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ενώ της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη σχετική συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, την 13η Νοεμβρίου 2023.

Πριν τη συνάντηση της Δευτέρας, θα πραγματοποιηθούν δύο ανταλλαγές επισκέψεων Διοικητών στρατιωτικών μονάδων, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, τα οποία είχαν συμφωνηθεί κατά την συνάντηση της Άγκυρας.

Ειδικότερα:

  • Σήμερα και αύριο (16-17/4), ο Έλληνας Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Καβύλη Έβρου πραγματοποιεί επίσκεψη στην τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη.
  • Στις 18-19/4, ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Κεσσάνη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στις Φέρες.