Κατάρρευση τμήματος παλαιού κτιρίου επί της οδού Νεωρίων στον Πειραιά σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης. Το περιστατικό έγινε, συγκεκριμένα, στην ακτή Μουτσοπούλου. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τραυματίες.

Ο νεκρός είναι αστυνομικός και συγκεκριμένα ειδικός φρουρός, 31 ετών, ο οποίους υπηρετούσε στην Άμεση Δράση και συγκεκριμένα στην Ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής. Την ώρα της τραγωδίας ήταν εκτός υπηρεσίας.

Έχουν γίνει επτά προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου. Πρόκειται για τον εργολάβο και έξι εργαζόμενους.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι πυροσβέστες επιχειρούσαν να απεγκλωβίσουν ένα άτομο. Πρόκειται για άτομο μέσα σε φορτηγό που βρισκόταν στο σημείο, ο οποίος εγκλωβίστηκε.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ολοκληρώθηκε και το συγκεκριμένο άτομο, που δεν είχε τις αισθήσεις του, παρέλαβε ασθενοφόρο.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο κτίριο γίνονταν εργασίες και υπήρχαν την ώρα της κατάρρευσης εργάτες – οικοδόμοι.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν γύρω στις 09:30 το πρωί για το περιστατικό και στο σημείο έφτασαν 24 πυροσβέστες, 8 οχήματα και μια ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο διασώστη.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε νωρίτερα πως είναι «σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός άνδρα, από φορτηγό όχημα, που καταπλακώθηκε από δομικά υλικά, ύστερα από μερική κατάρρευση διώροφου εγκαταλελειμμένου κτιρίου, επί της οδού Νεωρίων στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα καθώς και ομάδα έρευνας και διάσωσης με διασωστικό σκύλο της 1ης ΕΜΑΚ».