Αναταραχή προκλήθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια πτήσης από Μύκονο προς Αθήνα, όταν 49χρονος Έλληνας επιβάτης υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα να πέσει σε κώμα. Ευτυχώς όμως επενέβη άμεσα έτερος επιβάτης, ιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος έτυχε να πετάει κι αυτός με την ίδια πτήση, παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες.

Όπως δηλώνει στο Newsbeast ο χειρουργός οδοντίατρος κ. Γιώργος Βασιλάς που έσπευσε να συνδράμει ώστε να σωθεί ο τυχερός μέσα στην ατυχία του επιβάτης, «είχα πάρει την πτήση των 19:20 της Volotea από Μύκονο προς Αθήνα χθες το απόγευμα και λίγη ώρα μετά την απογείωση, μόλις είχαμε σταθεροποιηθεί στον αέρα και βρισκόμασταν σχεδόν πάνω από τη Σύρο, έρχεται μια αεροσυνοδός και ρωτάει εμφανώς ανήσυχη εάν υπάρχει στην καμπίνα κάποιος γιατρός». Ο μόνος του σήκωσε το χέρι του ήταν ο κ. Βασιλάς και του εξηγούν πως ένας επιβάτης δεν είναι σε καλή κατάσταση και κινδυνεύει. «Πηγαίνω στο κάθισμά του και καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος είχε πάθει υπογλυκαιμικό επεισόδιο. Του χορήγησα γλυκόζη, υπογλώσσια, του παρασχέθηκε οξυγόνο με τη βοήθεια του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας και ευτυχώς συνήλθε. Στο μεσοδιάστημα ο πιλότος είχε ειδοποιήσει τον πύργο ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το περιστατικό, και περίμενε στην πίστα του διεθνούς αερολιμένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον ασθενή, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο».

Ο 49χρονος Έλληνας επιβάτης, αεροπόρος στο επάγγελμα που ανήκει στο προσωπικό της Πολιτικής Αεροπορίας, δεν είχε ανάλογο επεισόδιο στο παρελθόν και δεν ήταν διαβητικός. Εάν δεν επενέβαινε ο κ. Βασιλάς, το πιθανότερο είναι πως μέχρι να φθάσει στην Αθήνα θα είχε υποστεί υπογλυκαιμικό σοκ, κινδυνεύοντας να πέσει σε κώμα. Τα όσα έγιναν στο αεροπλάνο κυκλοφορούν αυτές τις ώρες στο Διαδίκτυο μέσω βίντεο που τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο άλλος επιβάτης και ανέβηκε στο Instagram.