Αποδυναμώνονται χρόνο με το χρόνο τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας με απότοκο την πλήρη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών. Μόνο το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν 18 γιατροί και λοιπό προσωπικό, ενώ τα κενά αυξάνονται εάν συμπεριλάβει κανείς τις μη προσλήψεις σε πληρώματα ασθενοφόρων αλλά και σε άλλες ειδικότητες, οι οποίες ωστόσο εντάσσονται στον οργανισμό κάθε Κέντρου Υγείας.

Γολγοθάς μπορεί να χαρακτηριστεί η καθημερινότητα του προσωπικού των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας αλλά πολύ περισσότερο των κατοίκων, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Γενικοί γιατροί που εκτελούν χρέη γυναικολόγου, ορθοπαιδικού και παιδιάτρου, ασθενείς που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε μία μικροβιολογική εξέταση και κάτοικοι της περιφέρειας που θα πρέπει για οποιαδήποτε εξέταση να μεταβούν στο Βόλο, ξοδεύοντας τα χρήματα που αντιστοιχούν στη διαβίωσή τους για μία εβδομάδα.

Οι φετινές συνταξιοδοτήσεις μεγάλης μερίδας του προσωπικού των Κέντρων Υγείας του νομού σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες κενές θέσεις, φέρει πάλι στο προσκήνιο την απογύμνωση του ΕΣΥ, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.