«Ποτέ άλλοτε δεν έγιναν τόσες παρεμβάσεις για ένα έργο, για τη διευκόλυνση των πολιτών, όσες γίνονται για το Fly Over. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Η ενόχληση των πολιτών είναι μεγαλύτερη με το έργο σταματημένο, ενώ το μέλημα θα έπρεπε να είναι η ολοκλήρωση του», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου για το έργο.

Όπως επισήμανε, «η προσωρινή διακοπή του Fly Over δεν αίρει τις κυκλοφοριακές συνέπειες. Το εργοτάξιο βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκος Ταχιάος και κατ’ επέκταση οι παρεμβάσεις για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών συνεπειών εξακολουθούν να είναι αναγκαίες.»

Γι’ αυτό, τόνισε, το Συντονιστικό Όργανο συνεχίζει το έργο του και κατά τη σημερινή συνεδρίαση το απασχόλησαν τα ζητήματα της κυκλοφοριακής κατάστασης και της τροχονομικής δύναμης στην πόλη, της παρακολούθησης των κυκλοφοριακών δεδομένων, της λειτουργίας της περιφερειακής οδού και της προόδου στη σύνταξη πρωτοκόλλων έκτακτων συμβάντων, της διάνοιξης του δρόμου εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου για την εξυπηρέτηση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και περιπολικών, της λειτουργίας της νέας βάσης ΕΚΑΒ στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, της αξιοποίησης χώρων για τη δημιουργία πάρκινγκ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, της προσβασιμότητας από την Πυροσβεστική στο Σέιχ Σου, της πορείας της νυχτερινής αποκομιδής των απορριμμάτων μετά την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης 13 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δήμο Θεσσαλονίκης.