Για ένα δίωρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προειδοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου, σχετικά με την κακοκαιρία που ήδη έχει αρχίσει να επελαύνει στη χώρα και για την οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού η ΕΜΥ.

Το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται τις επόμενες ώρες να επεκταθεί στα ανατολικά και να επηρεάζει μεταξύ άλλων και την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία στην Αττική, ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί τις επόμενες ώρες μέχρι τα ξημερώματα.

Ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ συνέστησε προσοχή στους κατοίκους της Αττικής λίγο πριν και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, γιατί θα ξεκινήσουν οι βροχές, οι καταιγίδες και ενδεχομένως οι χαλαζοπτώσεις από τα δυτικά τμήματα και θα κινηθούν προς τα ανατολικά της Αττικής.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης θα έχει φτιάξει ο καιρός στην Αττική, με πιθανότητα για μπόρες τοπικού χαρακτήρα το βράδυ.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τσικνοπέμπτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ιδιαίτερα για τη Μακεδονία και τα ανατολικά της Θεσσαλίας. Πρόσκαιρες βροχές δεν αποκλείεται να φτάσουν και στην Αττική, στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της κυρίως.

Μπόρες θα πέσουν σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Σποράδες και Βόρεια Εύβοια.