Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται για δεύτερο 24ωρο ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι γιατροί στη μονάδα εγκαυμάτων του «Γεννηματάς» κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Και οι δύο νοσηλεύονται με αναπνευστική ανεπάρκεια και σοβαρά θερμικά εγκαύματα που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του σώματός τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, το πρωί της Τετάρτης θα γίνει προσπάθεια αφύπνισης του Μανώλη Μαυρομμάτη καθώς το επιβάλλουν ιατρικοί λόγοι. Το βράδυ της Δευτέρας κάποιοι δείκτες παρουσίασαν βελτίωση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η φωτιά σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής εκδηλώθηκε στην κουζίνα του σπιτιού, από ένα μάτι που ξέχασαν αναμμένο.

Οι αστέρες του ποδοσφαίρου και η Ευρωβουλή

Οι συνεντεύξεις και οι περιγραφές του Μανώλη Μαυρομμάτη έχουν αφήσει εποχή. Σε καθήκοντα ευρωβουλευτή το 2004 έως και το 2009.

«Είμαι στην θέση εκείνη που με την εμπειρία που έχω γιατί μετά από την Ευρωβουλή είμαι ειδικός σύμβουλος στην κομισιόν σήμερα, στην επιτροπή ανάπτυξης και κατά συνέπεια έχω τη δυνατότητα να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά», είχε δηλώσει.

Και παράλληλα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του σε όποιο τομέα αποφάσισε να ασχοληθεί.

«Υπήρχανε πολλά κενά τότε που μόνο με τη φωνή ενός Ευρωβουλευτή θα μπορούσε να αλλάξει και μία δομή ολόκληρη ενός νομοσχεδίου».

Όσες χώρες και να γύρισε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του έχει ο Πλατανιάς Χανίων όπου γεννήθηκε και κατάγεται.

«Είμαι από τον Πλατανιά, εγώ το έλεγα πάντα ως ωραιότερο χωριό του κόσμου».

Ο Μανώλης Μαυρομάτης έχει ασχοληθεί και με τον χώρο της σκηνοθεσίας και του σεναρίου. Εκεί γνώρισε τη μεγάλη του αγάπη, την ηθοποιό Ρένα Βενιέρη που έγινε και η μητέρα του παιδιού του.

Έχει ξεχωρίσει από τους μοναδικούς ρόλους που έχει υποδυθεί τη δεκαετία του 70’. Από κωμικές σειρές πλάι στον Κώστα Βουτσά, στο θεατρικό σανίδι και στη δημιουργία της Ελεύθερης Λαϊκής σκηνής μαζί με τον Μανώλη Μαυρομάτη που ενσάρκωσε κλασικούς ρόλους.

Ήταν εκεί πάντα ο ένας για τον άλλον, όπως και τώρα που παλεύουν μαζί για τη ζωή τους.