Σε ανακατάληψη του κτιρίου της Νομικής του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας. Σύμφωνα με τους φοιτητές, προχώρησαν στην κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου ο φοιτητικός σύλλογος για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

Αρχικά εισήλθαν στο φουαγέ της σχολής και στη συνέχεια προχώρησαν στον αποκλεισμό του κτιρίου. Παράλληλα, οι φοιτητές προγραμματίζουν διαμαρτυρία για την αστυνομική επέμβαση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της ανακατάληψης της Νομικής από φοιτητές…

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΏΡΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά απο πιέσεις των φοιτητικών συλλόγων αποχώρησαν από το campus του ΑΠΘ, τέτοιες εικόνες δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια μας . Η σχολή της νομικής τέλει κανονικά υπό κατάληψη σύμφωνα με την απόφαση της γενικής της συνέλευσης. Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί υπουργείου Γκλαβινη, δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας καταστέλλουν! Ο κοσμήτορας Γκλαβινης φέρνει τα ξημερώματα τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ, για να εκκενώσουν την κατάληψη του Φ.Σ. Νομικής. Οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν μέσα στην σχολή μας και απομάκρυναν τους φοιτητές που περιφρουρούσαν την κατάληψη του συλλόγου τους. Η μόνη διαχείριση από μεριάς του Γκλαβινη είναι αυτή της καταστολής, βρισκόμενος μάλιστα σε πλήρη συμπλευση με τις επιταγές κυβερνησης- υπουργείου, αποτελώντας πλέον -αδιαμφισβητητα- κυβερνητικό εγκάθετο μέσα στην σχολή μας. Βασικό μέλημα του Γκλαβινη ήταν ενώ έχουν μπει τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ μέσα στην, νομική, ενώ έχουν σπείρει τον πανικό και την τρομοκρατία σε όλο το ΑΠΘ , να μας στείλει ένα από τα γνωστά mail του που να εξυμνεί την επέμβαση της αστυνομίας και να εγκαλει τους φοιτητές να προσέλθουν κανονικά στην σχολή, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.Ο τελευταίος που έφερε τα ΜΑΤ εντός του ΑΠΘ ήταν ο Παπαϊωάννου και ξέρουμε που κατέληξε…

Posted by Σφοινα on Sunday, February 18, 2024

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/2) η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση για την απομάκρυνση των καταληψιών, ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών.

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης, σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης.

«Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο», ανέφερε ο κ. Γκλαβίνης.

«Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας από τους νόμιμους χρήστες της», πρόσθεσε ο κ. Γκλαβίνης.

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τελούσε υπό κατάληψη από την προγραμματισμένη έναρξη της εξεταστικής περιόδου, πριν από έναν μήνα. Εξετάσεις μαθημάτων, όμως, έγιναν μόνο για μία εβδομάδα, όταν, ύστερα από συνέλευση στην οποία είχαν προσέλθει και ψήφισαν 666 φοιτητές, έληξε η κατάληψη, για να αρχίσει ξανά μετά από αποφάσεις επόμενων συνελεύσεων, σε συνέχεια των οποίων συνεδρίαζε αντίστοιχα η συνέλευση των καθηγητών του τμήματος, γνωστοποιώντας στους φοιτητές κάθε φορά ότι οι εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο διά ζώσης.