Για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και τον γάμο που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 175 ψήφους μίλησε το πρωί της Δευτέρας (19/2) ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, ιερέας του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης. «Θα μεγαλώσουν μαθαίνοντας ότι το φυσικό είναι το αφύσικο;» διερωτήθηκε.

«Η θέληση της κυβέρνησης να συρθεί στο καπρίτσιο κάποιων συγκεκριμένων προσώπων και να κάνει έναν νόμο που πέρασαν και (σ.σ. μετά) το διασκέδασαν με κρασιά και “όμορφες” βραδινές ιστορίες… Το ότι πέρασε ένας νόμος δε σημαίνει ότι μπορεί να φτάσουν τα νερά του Ιορδάνη, για να «ξεπλύνουν» τα προβλήματα που δημιουργεί και θα δημιουργήσει», ανέφερε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο π. Σεραφείμ.

Όπως τόνισε, το πρόβλημα της Εκκλησίας δεν αφορά τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών.

«Όσοι ψήφισαν το νομοσχέδιο έβγαλαν τον εαυτό τους εκτός σώματος Χριστού»

«Το πρόβλημα είναι εάν αυτό το παιδί θα μπορεί μέσα στην κοινωνία να ανεχθεί τους συνομήλικους του να το πειράζουν, να του κάνουν εκφοβισμό. Αυτά τα πράγματα τα σκέφτηκαν οι νομοθέτες και οι βουλευτές, που άκριτα ψήφισαν και υπάκουσαν την κομματική πειθαρχία, που δεν ετέθη κιόλας; Ξέρουμε ότι όσοι ψήφισαν το νομοσχέδιο έβγαλαν τον εαυτό τους εκτός σώματος Χριστού» επισήμανε.

«Το παιδί, που θα έχει υιοθετηθεί και στη ληξιαρχική πράξη θα φαίνεται ότι είναι παιδί δύο ανδρών, έχει πιστοποιητικό γεννήσεως από κάποια γυναίκα. Το σκέφτηκε κανείς αυτό; Η αντίρρηση στο τεχνικό θέμα, που λένε κάποιοι πώς θα βγάλετε πιστοποιητικό βαπτίσεως με δύο πατεράδες, δεν είναι πρόβλημα της Εκκλησίας» σημείωσε.

«Το πρόβλημα της Εκκλησίας είναι ότι τα παιδιά αυτά θα μεγαλώνουν, μαθαίνοντας ότι φυσικό είναι το αφύσικο; Θα μεγαλώσει μαθαίνοντας ότι η ελληνική πολιτεία επιβραβεύει με νομοθεσία της την αμαρτία;» είπε κλείνοντας ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ.