Ακόμα μια «καραβιά» μεταναστών κατέληξε στη Γαύδο αργά το απόγευμα τις Κυριακής. Πρόκειται για 74 άτομα όλοι άνδρες εκτός από ένα 8χρονο κοριτσάκι και 19 ακόμα ανήλικα παιδιά από 12-16 ετών. ‘Ολοι δηλώνουν Αιγύπτιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι όταν 74 περίπου μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία «Τρυπητή» του ακριτικού νησιού.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι περισσότεροι μετανάστες είναι άνδρες ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά ηλικίας 12-14 και ένα κορίτσι ηλικίας 7 χρονών περίπου.

Στο σημείο έσπευσαν υγειονομικοί προκειμένου να ελέγξουν την υγεία των μεταναστών ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομία και λιμενικό σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι έφεραν πληγές στα πόδια και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν προσωρινά σε προσωρινό χώρο του δήμου ο οποίος εξοπλίστηκε με σώματα θέρμανσης αλλά δεν επαρκεί να στεγάσει τα 74 περίπου άτομα. Την ίδια ώρα τους έχουν προσφερθεί νερά ενώ ο μοναδικός φούρνος του νησιού θα τους προσφέρει σάντουιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του νησιού έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους μετανάστες αλλά οι προμήθειες στο ακριτικό νησί δεν επαρκείς και ήδη με την υπάρχουσα κακοκαιρία το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Οι μετανάστες αναμένεται να παραληφθούν από το Λιμενικό, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Χανίων, τόνισε τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν στη Γαύδο τον χειμώνα και εξέφρασε την ανησυχία της για τις αλλεπάλληλες αφίξεις μεταναστών στο ακριτικό νησί.

Ακόμα περισσότερο τώρα, που ο αριθμός τους είναι μεγάλος και ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά.