Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων πραγματοποιούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ σταδιακά κλείνουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία κατευθύνεται στη Βουλή.

Με πανό που γράφει «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast:

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), τον Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας).

Στην Πάτρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11:30 στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου, ενώ στα Χανιά στις 13:00 στη Δημοτική Αγορά.