Οι οδηγοί βιώνουν μία καθημερινή δοκιμασία στους δρόμους, με την κα Μάγδα Τσολάκη, νευρολόγο-ψυχίατρο, να κάνει λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ, για ένα «ψυχοτραυματικό γεγονός», όταν κάποιος εργάζεται και καθυστερεί πολύ με την κίνηση στους δρόμους. Στη συνέχεια, αναφέρει η ίδια, μεταφέρει τον εκνευρισμό στο σπίτι και δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τους δικούς του ανθρώπους.

Ακόμη, η γιατρός επισήμανε ότι το 80% των ασθενών με άνοια, είναι άτομα που προηγουμένως έχουν υποστεί ένα πολύ πιεστικό γεγονός.

Το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη που έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση για να πάψει να είναι αβίωτη η ζωή στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Μπέρτσια, εκπρόσωπο της ένωσης ασφαλιστικών εταιριών Ι.Χ, τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί στο σύνολο της χώρας, σε ποσοστό 10% με 12% και είναι απόρροια του εγκλεισμού την περίοδο του Covid. Όπως τόνισε ο κ. Μπέρτσιας, παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι ασφαλίσεις για ατυχήματα, τα οποία είναι περισσότερα, συνήθως λογω εκνευρισμού ή χρήσης του κινητού την ώρα της οδήγησης, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στροφή στις μικτές ασφαλίσεις.

«Είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό», κατέληξε ο κ. Μπέρτσιας.