Τα σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, στα οποία απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ελαστικών ειδικού τύπου, ανακοίνωσε η αρμόδια Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

Αναλυτικότερα, αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνταν το μεσημέρι της Κυριακής στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας και Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και σε όλο το εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς, διεξάγεται κανονικά, όπως και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης – Φλώρινας και σε όλο το εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το εθνικό και οδικό δίκτυο των Γρεβενών, καθώς και της Κοζάνης.

Έπειτα από απόφαση των επικεφαλής των διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, για το σύνολο του οδικού δικτύου των εκεί περιφερειακών ενοτήτων, είναι υποχρεωτικό οι οδηγοί να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα για τα αυτοκίνητά τους, όλων των κατηγοριών, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα).

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.