Ένταση επικράτησε στο πλατό της εκπομπής του Alpha, «Super Κατερίνα», με την Κατερίνα Καινούργιου, την Παρασκευή (12/1), καθώς ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου προσέβαλε τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο, αποκαλώντας τον διαστροφικό.

Σε συζήτηση σχετική με το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο πατήρ Στυλιανός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όλοι αποζητούμε το φυσιολογικό. Η φύση μας λέει ότι είναι θεμιτή κατάσταση η ομοφυλοφιλία; Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία ή έρωτας ανάμεσά τους. Δηλώνουν ευτυχισμένοι, αλλά είναι μέσα στη θλίψη. Δηλώνουν αγάπη, αλλά είναι μέσα στο μίσος».

«Δεν είναι κοινωνικό θέμα. Είναι άκαρπες συκιές αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε στη συνέχεια με τον Γιάννη Πουλόπουλο να παρεμβαίνει και να του λέει πως τον προσβάλλει με τα λόγια του.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θλίψη και μίσος και κυρίως οι άνθρωποι εκείνοι που υφίστανται τον βιασμό», συνέχισε ο π. Στυλιανός Καρπαθίου κι ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τι πράγμα μιλάει. «Με συγχωρείτε κύριε, δεν υπάρχει βιασμός; Η φύση διαφορετικά ορίζει τα πράγματα. Ακόμα και καθαρά ιατρικά, αυτό το οποίο κάνετε είναι απολύτως αφύσικο», του είπε.

«Δικαίωμα έχετε, αυτό το οποίο θέλετε να είστε, αλλά στο σπίτι σας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το κάνετε δημόσιο θέαμα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ στα παιδιά μου να τους κάνετε προπαγάνδα. Με καλέσατε να σας πω κάποια πράγματα. Είστε σε λάθος δρόμο», έκανε ο ιερέας, που προσέβαλε εκ νέου τον Γιάννη Πουλόπουλο, λέγοντάς του: «Αν θέλετε να περάσετε τις ιδέες σας, είναι διαστροφικές. Σας λέω διαστροφικό».

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου

Μετά την αποχώρηση του πατέρα Στυλιανού Καρπαθίου από το πλατό πήρε τον λόγο ο Ανδρέας Μικρούτσικος. «Δεν με αφήνει ο Θέμης Μάλλης, έχει φύγει ο πάτερ και δεν είναι σωστό. Θα έπρεπε να τοποθετηθείς και πριν, αν θέλεις τη γνώμη μου», του είπε η Κατερίνα Καινούργιου, αλλά εκείνος ήταν αποφασισμένος.

«Όχι, θα επιμείνω σε αυτό. Θέλω να υποστηρίξω τον πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου, γιατί μου έδωσε τζάμπα ένα ταξίδι 850 χρόνια πριν, τον είδα ως ιεροεξεταστή στην Ιερά Εξέταση να βασανίζει τον συνάδελφό μου», είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Γιατί δεν το είπες μπροστά του; Η εκπομπή αποδέχτηκε αυτά που είπε; Ο Γιάννης ήταν ενήμερος ότι θα έρθει ο πάτερ εδώ. Εγώ τοποθετήθηκα εκείνη την ώρα, εσύ γιατί όχι;» τον ρώτησε η Κατερίνα Καινούργιου.