Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας. Μόλις πριν από δέκα ημέρες είχε παραδώσει τον δημαρχιακό θώκο και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση στεφανιογραφίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η καρδιά του δεν άντεξε.

Το γεγονός έχει συγκλονίσει όχι μόνο τους συγγενείς και φίλους του, αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία της πόλης, όπου μεγάλωσε και ζούσε.

Ο Βασίλης Θώδας είχε γεννηθεί στου Ζωγράφου το 1968, έχοντας ρίζες από τη Λάρισα και τα Γιάννενα. Το 1990 σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα και το 2000 απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Το 1993, άρχισε να εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων. Το 2001 πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό δίπλωμα με θέμα: «Ε.Ε. και Αναπτυσσόμενες Χώρες» στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2011 επιλέχθηκε για τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επερωτήσεων της Διεύθυνσης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώ το 2014 ανέλαβε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων. Το 2017 επελέγη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαρκών Επιτροπών της Βουλής. Το 2014 ολοκλήρωσε και το δεύτερο Μεταπτυχιακό με θέμα: «Διαχείριση Πολιτικών- Διεθνής Πολιτική» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Προ ημερών με ανάρτησή του στο Facebook είχε κάνει έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του αναφέροντας τα εξής: «Mε το τέλος του 2023, ολοκληρώνεται και η θητεία μου ως Δήμαρχος Ζωγράφου και θα ήθελα με ένα σύντομο σημείωμα, να αναφέρω τι κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλέψαμε σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπορώ να πω με υπερηφάνεια, ότι αφήνουμε έναν Δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι τον παραλάβαμε και κυρίως, με μία τεράστια παρακαταθήκη χρηματοδοτούμενων έργων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξουν την πόλη. Όλα υπογεγραμμένα και κάποια ήδη έχουν αρχίσει να εκτελούνται». Κατέληγε δε αναφέροντας πως «μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Το 2024 να είναι γεμάτο αγάπη, ελπίδα, οικογενειακή ευτυχία και προσδοκία για ακόμα καλύτερες ημέρες». Δυστυχώς, όμως, η καρδιά του τον πρόδωσε τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου έτους.