Η Έλενα Ράπτη ως υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, είχε την χαρά να συμμετέχει ως ομιλήτρια στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας, αφιερωμένο στην ανάδειξη και προβολή της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF), που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – Elitour, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η υγεία βρέθηκε στο κέντρο της συζήτησης όχι μόνο ως υπέρτατο αγαθό αλλά και ως τουριστικό προϊόν.

Ένας συνδυασμός ιδιαίτερα δυναμικός στον οποίο η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να δημιουργήσει ένα ιδιότυπο branding, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκεπτών, παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας με φόντο τις μοναδικές ελληνικές ομορφιές.

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση της πρόσφατης πρώτης σύσκεψης της ομάδας εργασίας του υπουργείου Τουρισμού για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας, με έργο την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τον Τουρισμό Υγείας.

Τέλος, παρουσίασε αναλυτικά τον νέο νόμο 4958/2022 «Μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» με τον οποίον αναμορφώνεται το πλαίσιο για την ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή στο πλαίσιο των σύγχρονων κοινωνικών απαιτήσεων.