Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη (5/12) και αύριο Τετάρτη (6/12) οι οδηγοί ταξί. Αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο πατούν φρένο για δύο 24ωρα.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 το πρωί σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη επικράτεια τραβούν χειρόφρενο από την Δευτέρα 4/12 μέχρι και την Πέμπτη 7/12, ενώ το λεκανοπέδιο θα μείνει χωρίς ταξί την Τρίτη 5/12 και την Τετάρτη 6/12.

Η Ομοσπονδία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

«Κανένα ταξί στον δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται» αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, επεσήμανε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης.