Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο Αργολίδας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου η κατάσταση συνεχίζει να είναι έκρυθμη, με δεκάδες άτομα να έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, οι πυροβολισμοί συνόδευσαν την ένταση που σημειώθηκε μεταξύ δύο ατόμων από διαφορετικές οικογένειες, με προστριβές. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, συγκεντρώθηκαν αρκετά άτομα, τα οποία λογομάχησαν, ενώ πανικός προκλήθηκε στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όταν ξαναέπεσαν πυροβολισμοί. Μάλιστα, από τα επεισόδια έξω από το νοσοκομείο τραυματίστηκε ελαφρά ένα ακόμη άτομο.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ σπεύδουν και ενισχύσεις.

«Φαρ Ουέστ»

Το περιστατικό σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Μιχάλης Γιαννάκος: «Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα επεισόδια που προκαλούν ρομά στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Το πολύ ξύλο που έχουν ρίξει αναίτια στο προσωπικό, τους τραυματισμούς που έχουν προκαλέσει. Αυτή τη φορά σήμερα απόγευμα στις 6 μ.μ. έγινε ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ο περίγυρος του νοσοκομείου. 30 μέτρα έξω από το νοσοκομείο δεκάδες συγκεντρωμένοι ρομά τσακώθηκαν και άρχισαν να πυροβολούνται μεταξύ τους. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τρομοκρατήθηκαν και λόγω προηγούμενων καταστάσεων. Παρέμειναν όμως στη θέση τους. Διεκομίσθηκαν δύο άνδρες ρομα σοβαρά τραυματίες από πυροβολισμό. Ο ένας 45χρονος ρομά έφαγε σφαίρα στο κεφάλι τραυματίσθηκε σοβαρά. Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο ΑΤΤΙΚΟ. Ο δεύτερος 25χρονος ρομά με σφαίρα στο στήθος του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και σε λίγο μεταφέρεται στο νοσοκομείο Τρίπολης εκτός κινδύνου».

Ο κ. Γιαννάκος προσθέτει: «Θέλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την ψυχραιμία που επέδειξαν σε συνθήκες ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ και την άψογη διαχείρηση της κατάστασης. Αυτή τη φορά στόχος δεν ήταν υγειονομικοί, ούτε έγινε φασαρία στο νοσοκομείο. Όταν όμως περιθάλπτεις τραυματίες από σφαίρες, συνοδοί όπλο φορούν και έχουν κατ επανάληψη επιτεθεί στο προσωπικό δεν είναι και συνηθισμένη κατάσταση. Μπράβο στο προσωπικό τη διοίκηση, την αστυνομία για τη διαχείρηση. Περαστικά στους τραυματίες. Όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση. Να υπάρχει τέτοια ανοχή στην ανομία».