Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 11:30 τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής στο κέντρο της Αθήνας. Μαθητές και φορείς των σχολείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής διεκδικούν κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, κατάλληλες κτηριακές δομές, πιστοποίηση του επιπέδου των σπουδών τους και κατάργηση του προεδρικού διατάγματος 85.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast:

Η ανακοίνωσή των Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικης:

«Διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής στις 1 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Τα καλλιτεχνικά μας σχολεία, ως εστίες δημιουργικότητας και πολιτισμού, αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο τη ποιότητα της εκπαίδευσης όσο και τις υποδομές που μας παρέχουν (υλικοτεχνικές, κτηριακές).

Οι λόγοι της διαμαρτυρίας μας είναι οι εξής:

1. Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών:

Απαιτούμε τον μόνιμο διορισμό καθηγητώνειδικοτήτων και την έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες.

2. Κτηριακές υποδομές:

Ζητούμε κατάλληλες υποδομές για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του εκπαιδευτικού διαδικαστικού μας. Συγκεκριμένα, τη κατασκευή των κτηρίων που αναμένονται στα Καλλιτεχνικά σχολεία Αθήνας, Αργολίδας, Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης και τη μετεγκατάσταση του καλλιτεχνικού σχολείου Περιστερίου.

3. Πιστοποίηση επιπέδου σπουδών:

Απαιτούμε την πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και την υποχρεωτική αναγνώρισή του.

4. Κατάργηση Π.Δ. 85:

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του προεδρικού διατάγματος 85 (Π.Δ. 85), το οποίο υποβαθμίζει την τέχνη, τους καθηγητές μας και εμάς τους μαθητές. Σας καλούμε να παραστείτε και να καλύψετε τη διαμαρτυρία μας, προκειμένου να δοθεί φωνή στα αιτήματά μας και να επιτευχθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις».