Λεπτομέρειες για το επάγγελμά του αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και στον Σταύρο Θεοδωράκη ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές της Ευρώπης, που είναι Έλληνας. Αρχικά, ο ελεύθερος σκοπευτής αρνήθηκε να πει για τα μυστικά του επαγγέλματός του και χαριτολογώντας είπε πως: «τα μυστικά δεν τα λέμε».

Κατά τη διάρκεια όμως της συνέντευξης αναφέρθηκε στο πώς γίνεται μια καλή βολή, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει ένα μοτίβο που έχει να κάνει με την αναπνοή.

«Μπορώ να κάνω βολή στα 1.500 μέτρα»

«Μπορείς να κάνεις βολή εύκολα και στα 1.500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει, μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1.000 αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση, για να κάνεις την δουλειά σου» ανέφερε ο ελεύθερος σκοπευτής και πρόσθεσε: «Εννοείται το αγαπάω το όπλο μου. Θέλει πολλή μελέτη και πολλή προσοχή».

Δείτε πλάνα από την εξουδετέρωση εχθρικού στόχου:

«Η υπομονή είναι αρετή»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποκάλυψε ακόμα ένα μυστικό του επαγγέλματος που έχει να κάνει με την υπομονή. «Οι ταινίες έχουν ένα μεγάλο κομμάτι αληθοφάνειας. Η υπομονή είναι αρετή για τον ελεύθερο σκοπευτή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το άλλο στοιχείο είναι προσαρμοστικότητα. Ένας σκοπευτής είναι μόνος του και πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο καθαρός στόχος. Ανάλογα την αποστολή του, δεν είναι πάντα ο στόχος, πολλές φορές είναι και οι πληροφορίες…» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Πιλότος Rafale εξομολογείται – «Όταν βλέπεις τα όπλα στο φτερό, καταλαβαίνεις ότι κουβαλάς τα ιδανικά ενός ολόκληρου λαού»

Οι επιτυχίες της χώρας μας σε διεθνείς διαγωνισμούς

Δεν θα κρίνω εγώ αν είμαι από τους καλύτερους. Η αλήθεια ότι φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα ειδικά την τελευταία διετία, πέρυσι και φέτος δυο διεθνείς διαγωνισμούς, 25 χώρες, 45 ομάδες. Είχαμε πέρυσι την πρώτη και την τέταρτη θέση δυο ελληνικές ομάδες και φέτος την τέταρτη και την πέμπτη. Οπότε πήγε καλά. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό αλλά πάντα περιθώριο βελτίωσης» τόνισε.