Με 1.000 ευρώ επικήρυξε ένας αγρότης από τους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας τους δράστες που ευθύνονται για την κλοπή 36 μεγάλων τσουβαλιών με ελιές μέσα από το χωράφι του. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, οι ελιές αυτές αντιστοιχούσαν με περίπου 400 κιλά λάδι.

«Την περασμένη Τρίτη προς Τετάρτη ήταν το μοναδικό βράδυ που φύγαμε και πήγαμε στην Αθήνα για κάποια δουλίτσα που είχαμε. Και όταν επιστρέψαμε δεν βρήκαμε τα τσουβάλια με τις ελιές στο χωράφι» είπε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Κατσούλας.

Το χωράφι ήταν περιφραγμένο, αλλά οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν τα τσουβάλια. Μάλιστα όπως είπε ο αγρότης είναι ένα μέρος που είναι σε πολύ κεντρικό δρόμο και του έκανε εντύπωση πώς τα κατάφεραν να πάρουν τα τσουβάλια χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς κάτοικος. «Το χωράφι είναι επάνω στον δρόμο, είναι περιφραγμένο. Φαίνεται σχεδόν αδύνατον κάποιος να μπορέσει να κόψει το συρματόπλεγμα. Κι όμως έγινε!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα είναι ότι εμείς το κάνουμε βιολογικό λάδι, έχουμε βιολογική καλλιέργεια, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και δεν βρίσκεις και να το αγοράσεις εύκολα. Δεν υπάρχει τιμή για το βιολογικό λάδι» είπε ο αγρότης.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν κάποιες κάμερες, που ίσως να κατέγραψαν την κλοπή, απάντησε αρνητικά. Ο αγρότης απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Μάλιστα, όπως είπε ο άντρας δεν ήταν ο μόνος που έκλεψαν. Μόνο σήμερα καταγράφηκε άλλη μία ληστεία.