Στην πρόσφατη προσαγωγή της επειδή είχε στο αυτοκίνητό της την Παλαιστινιακή σημαία αναφέρθηκε η Αγγελική Ξένου λίγα 24ωρα μετά την περιπέτεια που είχε μαζί με τον πατέρα της, Αντώνη Ξένο. Η Αγγελική Ξένου μίλησε στην εκπομπή «Restart» του «Attica Tv» για όλα διαδραματίστηκαν με αφορμή μια Παλαιστινιακή σημαία ενώ έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη εξακρίβωση στοιχείων.

«Για εξακρίβωση στοιχείων έγινε προφανώς από την πρεσβεία του Ισραήλ η κλήση στην ελληνική αστυνομία. Ότι “περνάει ένα αμάξι που έχει σηκώσει την Παλαιστινιακή σημαία”. Μετά από λίγα λεπτά, επί της Πανόρμου, μια δειλή σειρήνα από ένα περιπολικό, μπαίνοντας δηλαδή στην Λ. Αλεξάνδρας λίγο πριν την ΓΑΔΑ, μας είπαν πολύ ευγενικά οι αστυνομικοί να σταματήσουμε στην άκρη. Πήραν την ταυτότητα μου, βγαίνω έξω ήσυχα ήσυχα και ρώτησα για ποιο λόγο την ήθελαν. “Έχουμε δεχθεί μια κλήση” μου είπαν και από μόνη πρόσθεσα “επειδή ύψωσα την Παλαιστινιακή σημαία”. Γιατί δεν έχω το δικαίωμα οποιαδήποτε σημαία να υψώσω και οτιδήποτε να φοράω επάνω μου; “Ναι αλλά ξέρετε τώρα, είναι η κατάσταση έτσι μεταξύ των χωρών” μου είπαν» σημείωσε η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου.

«Ήμουν μαζί με τον πατέρα μου και πήγαμε και οι δυο στη ΓΑΔΑ. Ανεβήκαμε επάνω, μας πήραν τα κινητά αλλά πριν προλάβαμε και ενημερώσαμε ότι θα αργήσουμε και ότι δεν ξέραμε πόσο θα διαρκούσε όλο αυτό. Ενημερώθηκε αμέσως δικηγόρος του ΚΚΕ, η σκηνοθέτης μας πήρε αμέσως τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα και αυτός ενήργησε, η μητέρα μου πήρε τον διευθυντή της ασφάλειας. Αφεθήκαμε στη συνέχεια ελεύθεροι και μας είπαν ότι ήταν απλώς μια εξακρίβωση και δεν είχαν κάτι επιλήψιμο» τόνισε η Αγγελική Ξένου και πρόσθεσε: «Μια ώρα κράτησε και ταλαιπωρήθηκαν άλλα παιδιά τα οποία ήταν και τα περισσότερα ανήλικα».