Στον Δήμο Αχαρνών, στη βορειοανατολική Αττική, βρέθηκε η εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας με εικόνες από drone ότι το ρέμα της Εσχατιάς, που ξεκινά από την Πάρνηθα και διασχίζει την πόλη καταλήγοντας στον Κηφισό είναι γεμάτο από μπάζα και σκουπίδια. Για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί αλλά και για τα έργα καθαρισμού και διευθέτησης του σημαντικού ρέματος μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Ιωάννης Αβραμίδης.

Για την «ωρολογιακή βόμβα» του ρέματος της Εσχατιάς το οποίο σε μια μεγάλη έκταση έχει καλυφθεί από κάθε είδους σκουπίδια και παλιά έπιπλά και απειλεί τον οικιστικό ιστό του δήμου Αχαρνών μίλησε στον Κώστα Στάμου ο Ιωάννης Αβραμίδης, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας περιγράφοντας τις εργασίες που γίνονται αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ρέμα.

«Το ρέμα Εσχατιάς ξεκινά από τους πρόποδες της Πάρνηθας, περνάει από τον αστικό ιστό του Δήμου Αχαρνών, ύστερα έχουμε μια ροή στο Ζεφύρι και από το Ζεφύρι θα καταλήξει στον Κηφισό και από τον Κηφισό στη θάλασσα» ανέφερε ο κ. Αβραμίδης.

Παρόλο που το έργο διαπλάτυνσης και καθαρισμού του ρέματος έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό είναι ανησυχητικό εάν θα μπορέσει να καθαριστεί εγκαίρως.

«Το έργο της Εσχατιάς έχει χρονική διάρκεια 17 μηνών και είναι σε εξέλιξη. Ο εργολάβος είναι εδώ. Το έχει καθαρίσει ήδη μια φορά. Θα προσπαθήσουμε να το ξεκαθαρίσουμε» ανέφερε επιρρίπτοντας ευθύνες και στους δημότες που ρίχνουν μέσα σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα αδιαφορώντας για το περιβάλλον και τον πλημμυρικό κίνδυνο που δημιουργούν.