Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός για την εποχή το επόμενο χρονικό διάστημα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3, ανέφερε ότι τα Βαλκάνια βιώνουν ένα πρωτοφανές κύμα ζέστης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα και πιθανώς μέχρι τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

«Ο καιρός παραμένει ζεστός και υγρός μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο Νοέμβριος θα μπει με αρκετή ζέστη για την περίοδο που διανύουμε και με νοτιάδες, που κατά περιόδους θα αφήνουν κάποιες μπόρες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξουν εναλλαγές με συννεφιά και ηλιοφάνεια, ενώ οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα παραμείνουν σταθερές και υψηλές για την εποχή μέχρι τον επόμενο μήνα.

Ο καιρός αύριο

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για αύριο Τρίτη (24/10), πως αναμένονται αραίες νεφώσεις, ομίχλες έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Επίσης, θα υπάρχουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 13 έως 28, στη Θεσσαλία από 15 έως 27, στην Ήπειρο από 10 έως 26, στη Στερεά από 14 έως 27, στην Πελοπόννησο από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 16 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 27 και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.