Εξομολόγηση «στον αέρα» για το χαστούκι που έδωσε κάποτε σε μαθητή του έκανε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τους Εβραίους και τον Σιωνισμό, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απάντησε πως δεν έχει άποψη για το θέμα, και αποκάλυψε: «Τον Μητροπολίτη Πειραιώς τον εκτιμώ και τον αγαπώ και να σας πω κάτι, τον είχα μαθητή στο σχολείο και του είχα δώσει και ένα σκαμπίλι το οποίο το ομολογεί και με ευγνωμονεί».

Όπως διευκρίνισε, αναγκάστηκε να δώσει χαστούκι στον Σεραφείμ για μια αταξία που έκανε, όταν ήταν μαθητής, και ο ίδιος δάσκαλος, 29 ετών.

Αναφερόμενος στην στάση του Αρχιεπισκόπου ο κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλαμε τον Αρχιεπίσκοπο πιο δυναμικό στα θέματα που απασχολούν τον λαό μας, ο κόσμος θέλει να ακούει τον Επίσκοπο του και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του».

Απαντώντας για τα σενάρια περί διαδοχής ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρόσθεσε, ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όμως πάντοτε όταν ο Αρχιεπίσκοπος περάσει τα εβδομήντα (70) υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν ότι εάν υπάρξει θέμα διαδοχής, θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και αυτό δημιουργεί τις συζητήσεις».

Πηγή: www.romfea.gr