Το κενό στην ασφάλεια ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας κατόπιν εισαγγελικής εντολής, αναδεικνύει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου φιλοξενούνται δύο παιδιά με εισαγγελική εντολή από τις 24 Αυγούστου, ενώ χθες το βράδυ, ο πατέρας του ενός, πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, άρπαξε το παιδί και εξαφανίστηκε.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Χθες βράδυ ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Έλεος. Προφανώς εξετάζεται εάν περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί», σημειώνει ο Μιχ. Γιαννάκος εκφράζοντας απογοήτευση που το προσωπικό των νοσοκομείων καταλήγει να επωμίζεται την ευθύνη για τα παιδιά αυτά που κακώς βρίσκονται επί μακρόν σε αυτά αντί σε προνοιακές δομές. «Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο» λέει και διερωτάται «Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα σε νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή ξεπερνούν τα 70 σε αριθμό.