Οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι. Η τιμή, φέτος, θα πλησιάσει τα 1,68 ευρώ όπως είπε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, την ώρα που πέρυσι η τιμή ξεκίνησε στο 1,40 με 1,42 ευρώ. Μάλιστα, έφτασε μέχρι το 1,20 ευρώ μετά από την επιδότηση που δόθηκε από τα διυλιστήρια. «Θα πρέπει να γίνει και φέτος το ίδιο. Να πούμε κάτι, και ας τους στεναχωρήσουμε. Παρουσιάζουν υπερκέρδη. Θα πρέπει να κάνουν κάτι», σχολίασε η κ. Ζάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

«Η πρόταση που έκανε ο κ. Κασσελάκης έχει γίνει και το έχουμε πει και στη Βουλή. Πιλοτικά να μειωθεί ο ειδικός φόρος, να δούμε πώς θα κινηθούν τα πράγματα. Ή θα κοπούν τα επιδόματα και θα μειωθεί ο ειδικός φόρος, ή θα μείνει ο φόρος και θα δίνουμε επιδόματα», πρόσθεσε αναφορικά με την πρόταση να μειωθεί πιλοτικά ο ειδικός φόρος έστω στις πληγείσες από τις κακοκαιρίες περιοχές.

«Αν μειωθεί ο ειδικός φόρος, θα πουλήσεις περισσότερο. Ο κόσμος θα αγοράσει και θα εισπράξεις και από τον φόρο και το ΦΠΑ», εξήγησε ενώ για την τιμή της βενζίνης ανέφερε πως υπήρξε μία μικρή πτώση στα όρια των 2 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης, από την άλλη, είναι στο 1,80 ευρώ.