Ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα είναι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας επιχειρούν από το πρωί στο βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Όπου έχει χρειαστεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την ώρα παρατηρούνται στις Ροβιές και στο Μετόχι όπου υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια. Ακόμα σε εκείνους τους οικισμούς αλλά και στη Λίμνη Ευβοίας σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Οι άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα εξαιτίας δέντρων που έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας 50 κλήσεις.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και τα καιρικά φαινόμενα όπως δείχνουν θα παραμείνουν για όλη τη μέρα, ενώ αυτό που αναφέρουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες είναι ότι η περιοχή της Εύβοιας χτυπιέται πολύ πιο δυνατά από την κακοκαιρία.

Η νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.