Βρετανός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μετά από καυγά μεταξύ ομάδας που έπαιζε το παιχνίδι αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα. Ένας 26χρονος και αυτός Βρετανός παραδόθηκε στην αστυνομία και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα. Η αστυνομία ανακάλυψε το νεκρό σώμα του άντρα σε μακρινό δάσος μεταξύ των τοποθεσιών Poco Negro και Soalheira, κοντά στην πόλη Pedrogao Grande, την Κυριακή.

Φίλοι του νεκρού άνδρα είχαν ειδοποιήσει τις αρχές όπου τους υπέδειξαν τον τόπο του εγκλήματος. Ένας από τους πολλούς φίλους φέρεται ότι κατέληξε να ομολόγησε ότι τον σκότωσε κατά τη διάρκεια του «παιχνιδιού».


Αναφορές λένε ότι η επίθεση με μαχαίρι συνέβη κατά τη διάρκεια ενός καυγά, ενώ μια ομάδα φίλων έπαιζε το παιχνίδι αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα, τη διαδικτυακή πρόκληση που έχει συνδεθεί με πολλούς θανάτους σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα που σήμανε συναγερμό πιστεύεται ότι συμμετείχε σε ιδιωτικό πάρτι το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα του νεκρού άνδρα πριν πάει στο απομακρυσμένο δασικό σημείο.

Οι Αρχές ανέκριναν τρεις άνδρες και δύο κορίτσια, μαζί με τον Βρετανό που περιέγραψε επειδή ο κύριος ύποπτος.

Τι είναι η «Μπλε Φάλαινα»

Όλα ξεκίνησαν από τη Ρωσία αν και σύντομα η εθιστική αυτή τρέλα διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Πίσω από αυτό το, λεγόμενο παιχνίδι, βρίσκονται άτομα που ζητούν από τους νέους, οι οποίοι αποφασίζουν να λάβουν μέρος, να αγοράσουν όπλα και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα και στη συνέχεια να κάνουν μία σειρά από πράγματα επικίνδυνα για τη ζωή τους.

Η «μπλε φάλαινα» έχει μία συγκεκριμένη «στρατηγική» που διαρκεί 50 ημέρες, μέχρι τη στιγμή που δίνει εντολή για την τελευταία δοκιμασία που είναι η αυτοκτονία. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο έφηβος υποβάλλεται σε έναν ψυχολογικό «πόλεμο» που οδηγεί μαθηματικά στην απόγνωση. «Παίζει» με το μυαλό όσων συμμετέχουν με απαισιοδοξία, μίσος, δυστυχία, κατάθλιψη και κούραση. Οι οδηγίες για τις σκοτεινές αποστολές δίνονται από ανώνυμους «game masters» μέσω συγκεκριμένων ιστοτόπων. Οι συμμετέχοντες επιβραβεύονται με πόντους για την συμμετοχή τους στις επικίνδυνες δραστηριότητες. Αν αρνηθούν προχωρούν σε απειλές και εκβιασμούς. Με λίγα λόγια αν μπει ένα παιδί σε αυτή τη διαδικασία, αν αποφασίσει να συμμετέχει σε αυτό το αυτοκαταστροφικό παιχνίδι, φροντίζουν να την ολοκληρώσει.