Άλλη μια τραγωδία βιώνει η Ελλάδα, καθώς στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους 5 Έλληνες που στάλθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις για ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ άλλοι 10 νοσηλεύονται στο 401 και το Ναυτικό Νοσοκομείο. Συγγενής της Ελληνίδας διερμηνέα που έχασε τη ζωή της κατά το δυστύχημα, μίλησε για τη νεαρή γυναίκα που έφυγε τόσο άδικα.

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» με τη Δανάη Μπάρκα, η συγγενής της Ελληνίδας διερμηνέα προσπάθησε να μιλήσει για τη ζωή της άτυχης κοπέλας. Η συγγενής της συγκλόνισε τους τηλεθεατές, όταν ανέφερε πως πριν μια βδομάδα, είχε παντρευτεί τον σύντροφό της.

«Ποια κοπέλα θα σηκωνόταν να πάει μετά τον γάμο της εκεί; Ποιος άνθρωπος μία εβδομάδα μετά τον γάμο του θα τα άφηνε όλα και να πάει στη Λιβύη να βοηθήσει; Ο Δημήτρης (ο σύζυγός της) είναι σε τραγική κατάσταση. Την προηγούμενη Κυριακή ήμασταν στον γάμο, μετά το πάρτι της και τώρα… Όλο αυτό που ζούμε είναι σαν ταινία, δεν μπορούμε να το σκεφτούμε», είπε η ίδια, για το μεγαλείο της ψυχής της γυναίκας.

Μιλώντας για τη ζωή της, η συγγενής της διερμηνέας ανέφερε πως «ήταν πολύ δραστήριο κορίτσι. Είχε σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Μιλούσε 4 γλώσσες, μιλούσε πολύ καλά αραβικά, γιατί όταν ήταν παιδί της άρεσε να παίζει με τα παιδιά στη γειτονιά και μιλούσε απ’ όλους καλύτερα αραβικά. Ήταν πολύ δεμένη με τη χώρα».

Όσον αφορά τον αδερφό της νεκρής γυναίκας, η συγγενής ανέφερε πως «πάντα ήταν ο μεγάλος αδερφός. Την προστάτευε, ήθελε να είναι μαζί και πήγαν μαζί, έφυγαν μαζί».

«Ήταν ένα κορίτσι που λάτρευε τα άλογα. Ήταν η αμαζόνα μας, ήταν ανεξάρτητη από παιδί, δεν φοβόταν τίποτα», κατέληξε η ίδια.