Προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια, διέταξε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο.

Η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μόλις ετέθη υπόψη του το μέχρι στιγμής υλικό που συγκεντρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, στα πλαίσια της διερεύνησης του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλεύονταν με διάγνωση αμυγδαλίτιδα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο κορίτσι ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου της.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σηπτικό σοκ και ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και της χορηγήθηκε αντιβίωση. Με ίδια συμπτώματα στο νοσοκομείο εισήχθη και ο φίλος της, ο οποίος μετά από 4 μέρες πήρε εξιτήριο. Η νεαρή όμως παρέμεινε στο νοσοκομείο με την υγεία της να επιδεινώνεται συνεχώς.

Η κοπέλα τελικά μπήκε στην εντατική και λίγο αργότερα κατέληξε, με τους γιατρούς να προσπαθούν επί 45 λεπτά να την επαναφέρουν.

Η 20χρονη Βούλα με καταγωγή από τη Χίο είχε γυρίσει στην πόλη όπου σπούδαζε, τα Ιωάννινα, για την εξεταστική της. Σύμφωνα με την οικογένειά της και όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Παρασκευής (15/9) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» η κοπέλα δεν είχε ιατρικό ιστορικό, δεν αντιμετώπιζε χρόνιο νόσημα ούτε είχε διαγνωστεί με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.